19 september - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Els Boerhout - WaarBenJij.nu 19 september - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Els Boerhout - WaarBenJij.nu

19 september

Door: Els

Blijf op de hoogte en volg Els

19 September 2007 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Hoi allemaal,

Ik zit nu in de computerzaal, terwijl het buiten GEWELDIG weer is… (hmmm) maar ik zit toch liever overdag hier dan ‘savonds… het hele gebouw is dan uitgestorven… beetje griezelig. Net de professor ontmoet, die op vakantie was, waar ik al het een en ander over had gehoord… namelijk dat de sfeer wel uitzonderlijk relaxt was nu hij er niet was en dat iedereen een beetje zenuwachtig van hem wordt, en dat ik maar uit moest kijken, anders zit ik voor ik het weet in een of ander project vast. Hij is van Griekse afkomst en verre van het type professor dat je je zou voorstellen. Volgens mij heeft hij ADHD. Hij is constant aan het bewegen, zat heel irritant met een dingetje aan een koortje te zwaaien en praat heel snel. En als ik hem ergens zou tegenkomen zou ik m echt voor geen meter vertrouwen. Zwart lang haar strak naar achteren gekamd… echt zo’n gladde glijer… haha… en hij is daar afdelingshoofd, geweldig. Vanmiddag weer thee met allerlei lekkers (volgens de traditie) met onder andere melktaart, = Zuidafrikaans. Baie lekker. Deze week zit ik op de bariumafdeling. Hier maken ze afbeeldingen van het maagdarmstelsel, nadat de patient een bariumdrankje heeft gedronken (voor maag en dunne darm) of via een slang contrastvloeistof in de dikke darm krijgt, waarna er lucht in de darmen wordt gepompt om de darmen goed zichtbaar te maken. (lijkt me vreselijk) De patient moet ook steeds omdraaien om de contrastvloeistof goed te verdelen. Dan roepen ze: ‘nu stadig naar links’ (langzaam) of ‘vinnig naar rechts’ (snel), op die maagie (op de buik) en als ze het met de patient te doen hebben: ‘jammer man!’ Ze hebben me al gewaarschuwd dat ik ook aan de bariumdrank moest… (schijnt heel erg vies te zijn). Eigenlijk zou ik het even moeten proeven voordat ik zelf ooit ga zeggen: ‘neem mond vol ENNN… SLIK.’
Gisteren even naar Green Point geweest voor zonsondergang. Dit is het noordelijkste punt en hier staat een vuurtoren. Er is geen strand, maar een lange verharde boulevard. En bijna iedereen die we tegenkwamen was aan het hardlopen… ik vond de sfeer hier eigenlijk heel ontspannen. Er wordt wel afgeraden om in Kaapstad met je camera te lopen… maar ik kan het echt niet laten om foto’s van die mooie zee met ondergaande zon te maken. Ik let wel goed op mn spullen, maar ik voel me niet onveiliger dan in Amsterdam.
Vanavond weer lekker braaien… Tot mails!

Kus, Els

• 19 September 2007 - 17:59

Jan En Mary Ann:

Hoi Els,

Ben benieuwd hoe dat zal gaan met die prof :-)

Nog steeds geweldig naar je zin dus, heel fijn. En je houdt ons heel goed op de hoogte, dat vinden we uiteraard heel erg leuk.

Olderik weet inmiddels meer over jullie gezamenlijke verblijf, misschien heb je hem zelfs al gesproken. Voorlopig ben je nog wel even weg, maar met wat jullie allemaal van plan zijn heb je die tijd ook wel nodig. Het duurt nog even, maar je zal je niet vervelen, denken we.

Het weer is hier erg wisselvallig, we hebben af en toe het haardje alweer even aan, wel weer gezellig.

Kus en tot gauw weer!

Pap en mam.

• 19 September 2007 - 19:44

Beatrix:

Hoi Rls,
    Zou graag een foto van die prof zien.!!!
    Ik verwacht ook een foto van de campus en je kamer, of is het de bites niet waard? Nou ik kan me voorstellen dat je liever foto's zoals wij ze zien krijgen verzend, super en dat je er ook af en toe zelf op te voorschijn komt geweldig,
    Uit alles blijkt dat je het daar naar de zin hebt, houden zo maar wees toch "op de hoede".
    Ik weet niet of we het volgende berichtje nog in ned. lezen anders dus op vetrov de ....
    Els je hoort zeker van ons en misschien ook een Foto, heb geen idee hoe dat moet,
    zie ik en jij wel.
    Groetjes en tot binnenkort!
    Beatrix en Jan (ik wil er iets aanhangen een leuk icoontje, maar dat lukt niet) dus gewoon lieve els slaap lekker en tot gauw !!!!!!(ipv een icoon)

• 20 September 2007 - 11:47

Anniek:

Hoi Els,
    Wat maak jij een leuke dingen mee! En wat een super foto's zeg! Blijf genieten, meis.
    Grt. Anniek.

• 20 September 2007 - 13:33

Loes:

Hey Els,

Wat zijn die foto's toch mooi zeg...En leuke verhalen! Fijn dat het uiteindelijk allemaal door is gegaan en dat het ook nog bevalt.

Succes en veel plezier!
    x Loes

• 22 September 2007 - 19:25

Sandra:

Hoi Els!
    Wauw wat een gave foto's!! Hier is ook alles oke. Olderik heeft een draadloos verhaal bij mij aangelegd, zodat ik nu ook in bad kan laptoppen. Ik ben er echt superblij mee!!! En meer leuke huizen dan dat ik kan bekijken, dus ik ga lekker, maar ik zal met de housewarming wachten totdat je weer terugben hehe! :-)
    Braaize!
    Liefs
    Sandra

• 23 September 2007 - 06:33

Henk Homberg:

Geweldig Els, dat ik mag meegenieten van jouw avonturen. Ik zie uit naar je volgende bericht en eh...............
    compliment voor je gezellige schrijfstijl.
    Henk